dilluns, 12 de gener del 2015

Els alumnes de la classe de Montjuïc ens expliquen quins llibres els han portat els Reis


El país dels dracs / Jordi Sierra i Fabra. Editorial: La formiga
Fa molts i molts anys (més dels que algú normal pot recordar), va existir un poble poblat per dracs. Aquells dracs a part de viure en pau vivien feliços. Un dia es van adonar però que no estaven sols...a l’altre banda del seu bosc hi havia un clan d’humans. Els humans cada vegada s’endinsaven més al bosc.
Aquells dracs eren uns dracs peculiars perquè tenien ales però no podien volar. Un dia un drac anomenat Hinky es va endinsar al bosc perquè volia aprendre a volar, va saltar des d’un arbre i va caure. De tant soroll que va fer, una família d’humans que passejava per el bosc el van sentir i van anar a veure què era aquell soroll. En Hinky tenia por d’ells i es va amagar ben amagat i no el van veure . Quan ja creia que havien marxat va sortir del seu amagatall i es va trobar cara a cara amb un nen petit, tots dos van quedar espantats però al adonar-se que tan un com altre eren inofensius es van fer amics, mai no ho van explicar als grans perquè pensaven que no els deixarien jugar junts.
Un dia els humans es van apropar al territori dels dracs , els dracs es van preparar per atacar perquè no sabien que els humans eren inofensius i....hauran d’atacar?
Si vols saber com acaba t’hauràs de llegir el llibre!
Aquest llibre m'ha agradat perquè parla de sentiments com la por, la felicitat...

Àlex Concellón Marimon

 El Cas del rellotge de 1812 / Javier Fonseca. Editorial Macmillan


Aquest llibre parla sobre d’una nena que es dui Clara i gairebé te nou anys. Com la Clara vol ser detectiu de gran, ha creat amb un amic seu, en Uan, una agència que es diu CS-123.El seu edifici sempre han sigut els mateixos veïns, ara us ho explico. Al 1A i viuen la Paula, Enric i el Daniel, el 1B viu la Senyora Pura, el 2A viuen en Màrius, Mateu i Carlota, el 2B i visc jo amb els meus pares Bru i Pepa, al 3A-B viu la Senyora Soledad Alegre, el 4A viu la Tina Rus, però ara vindrà una nova família que són francesos, son el el pare es diu Àlvar, la mare Jasmina, la germana petita Gadea i el germà gran Stéphane.
Un rellotge molt important per la ciutat es va trencar a les 18:12 i la Clara creu que el Stephane està una mica implicat amb tot això i l'agència de detectius es posa en funcionamemt...
Aquest llibre m'ha agradat perquè parla d'aventures però fins a la meitat del llibre no comença el problema, cal tenir paciència. També ajuda a repassar l'anglès perquè alguns personatges parlen anglès.



Júlia Faraudo


El Misteri de la tifa de gos abandonada / Anna Cabeza. Editorial Bambú

Aquesta és la història de tres àvies molt especials, viuen amb el Marcel el seu nét i el seu pare. Les àvies Rosalia, Carme i l’Ascensió són detectius. 
Un bon dia al matí, els va caure un cas, la veïna Margarida va dir cridant que un gos cada matí feia caca al davant de casa seva i volia saber qui era el responsable d’allò. Les tres àvies aquella nit si van posar a treballar, van decidir fer torns. Però en comptes de veure un gos van veure tres homes tots vestits de negre. La Rosalia va sortir de casa i els hi va preguntar qui eren, i els homes, la van raptar.
Les altres àvies i el Marcel ho van veure i la van anar a rescatar. Els van seguir amb un taxi i van acabar en un magatzem. Van trobar a la Rosalia lligada amb unes cordes, la Carme i
l’Ascensió es van enfadar molt, van anar a protestar sortint de l’amagatall. Les van descobrir i també les van lligar. 
Aconseguiran salvar-se? T’hauràs de llegir el llibre!
Aquest llibre m'ha agradat perquè és molt intrigant.
Maria Saura


El Somni dins d'un mitjó / Eulàlia Canal. Editorial Animallibres

El llibre és la història d’una nena que es vol anar de vacances. La nena es diu Naima i tots els somnis els guardava dins d’un mitjó. Té unes vacances planificades amb els seus pares i a més a més ha preparat la seva festa d’aniversari, que vol celebrar el seu aniversari amb els seus amics. Finalment no pot anar-se de vacances, els seus pares treballen i s'ha de quedar amb l’àvia. Llavors intenta esbrinar qui roba el temps als pares perquè no puguin estar amb ella. Comença a investigar amb el seu amic Timmi aquest cas de robatori del temps. Quan els amics li pregunten què vol ser de gran els explica que ja ho sap... si ho vols saber llegeix el llibre.

Aquest llibre m’ha agradat molt perquè és de misteri .

   
Roberto Rolo